Mottónk:

 „Ne higgy el senkinek semmit, járj utána!”

Kedves Olvasó,

jó, hogy idetaláltál. Egy kis történettel kezdenék:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer 12 nő, akik egymás mellé kerültek az évek során. Mindenki más volt, mindenki mást hordozott magában, de egy valami közös volt bennük: a szándék, hogy megnyíljanak, és ezt a sok-sok mindent megosszák.

Először beszélgetések formájában mutattak magukból, keresték a Nőt, a nő ezer arcát, majd mindez elkezdte kinőni magát, és létrejött belőle egy felület, egy virtuális tér.

Miben más ez? Majd mindenki eldönti :)

Amit mi szeretnénk az az, hogy egy olyan szemszöget mutassunk magunknak és egymásnak, melynek iránya van. Egy irány, ami a fejlődés felé mutat. Hiszen azért vagyunk itt, hogy tanuljunk, megértsük a velünk történt eseményeket és fejlődjünk általuk. Minden írás, legyen az mese vagy egy orvosi cikk, ezt a fajta szemszöget képviseli.

Nyitottnak lenni, elgondolkodni ér :)

A szerkesztőség

Körmendi Nóra
Körmendi Nórafőszerkesztő
Nyitott szemmel (és szívvel) járva egy sokkal izgalmasabb világ tárul fel a szemünk előtt, mint azt elsőre gondolnánk. Mint mindennek: egy tájnak, egy városnak, egy ismerősnek, és a képnek a tükörben – millió arca van; ha van szemünk hozzá, észrevehetjük, hogy miden nap más és más.
Csovcsics Kitti
Csovcsics KittiÚtközben
Mottó: Nyitott szemmel járni a világban.
Az élet nagyon rövid, minden múlandó körülöttünk és a gyönyör is csak egy-egy pillanatra üti fel a fejét, akkor, ha hajlandó vagyok észrevenni, meglátni a csodát éppen abban, ami körülvesz.
Petró Éva
Petró ÉvaKultúra
A világ végtelenül gazdag, sokszínű és minden pillanatban csak arra vár, hogy felfedezzük. Miért van az, hogy mégis olyan könnyen bele tudunk feledkezni a hétköznapok szürke, megszokott rutinjaiba, és amikor szétnézünk, már csak problémákat és nehézségeket látunk?
Herédi Renáta
Herédi RenátaKultúra, Útközben
Egy világban élünk, és egy világ él bennünk…
Világunk végtelen, és mégis előfordul velünk, hogy korlátok közé szorulunk. De számomra nincs annál üdítőbb érzés, amikor megérezhetjük saját világunk végtelenségét. Ezt az érzést legtöbbször más hozza el nekem. Bepillanthatok akár egy beszélgetés vagy egy írás által az adott személybe, annak gondolataiba és érzéseibe, és a személyen keresztül ráébredek saját magam gazdagságára.
Szendrei Ági
Szendrei Ági
– A biciklin az olyan, hogy felülsz és lesz egy másik nézőpontod.
– Jó, jó. De mit nézel?
– Nézed a forgalomban az autóst, a motorost, a buszost, meg a gyalogost is. Meg nézed, hogyan suhannak el melletted más bringások is. Az olyan jó érzés! Hogy nem csak te vagy, hanem mások is vannak.
Csipak Hermina
Csipak HerminaEgész-ség
Testünk egy komplex rendszer, melyben a táplálkozásnak igen fontos szerepe van, hiszen kihatással van a közérzetünkre, bőrünk-, hajunk állapotára, szerveink működésére és egészségére.
Célom, hogy felhívjam a figyelmet a tudatos táplálkozásra jelentőségére, hiszen hajlamosak vagyunk megfeledkezni fontosságáról a mindennapokban.
dr. Bajzik Éva
dr. Bajzik ÉvaEgész-ség
A testünk a lényünk része. Sosem áll meg, mindig zajlik benne valami, ami folyamatos kihatással van a mindennapjainkra. Ha nem megváltoztatni akarjuk, hanem elkezdjük figyelni, lehetőségünk adódik megérteni a létezésünk legkézzelfoghatóbb darabját.
Rehabilitációs orvosként fontosnak tartom a saját testünk figyelését és megértését.
Vető-Szabó Gabriella
Vető-Szabó GabriellaCsaládi kör
Családban élni kaland! Játék! Élet!
Lehetőség, hogy ami bennem van, azt átadhassam egy szűkebb környezetnek, amit aztán a tágabb “nagy világ”-ba visznek magukkal.
Éppen ezért felelősség is.
Barka Niki
Barka NikiMozdulj!
A mozgás olyan, mint sok ezernyi apró csoda a világban. Olyan, mint a fénylő csillagok az éjszakában, mint a talpunk alatti homok a tengerparton, mint a szél, ami végigsimítja a bőrünket, vagy a könnycsepp, ami az arcunkat áztatja. Egy lehetőség, ami által jobban megismerhetjük magunkat és általa a környezetünket is. A mozgás maga az élet.
Bisz Emő
Bisz EmőKultúra
A megjelenő írások mellett bemutatkozni olyan, mintha azt mondanám, tudom, ki bújik meg a sorok között. Amit írok, az sokkal többet mond rólam még a magam számára is, mint bármi, amit néhány mondatban itt összefoglalnék.
Gáspár Dóra
Gáspár DóraMozdulj!
Az ember a természet része, csak manapság ezt szeretjük elfelejteni. A természetet járva arra lettem figyelmes, hogy minden, amit az emberhez társítunk, fellelhető a természetben is. Így arról is sokat elárul, hogy mi, nők, kik vagyunk, mire vagyunk képesek.
Csupán kísérletezgetek én is, de szeretném, ha az írásaimon keresztül együtt kalandoznánk és fedeznénk fel a természet kincseit.
Vallyon Nikoletta
Vallyon NikolettaKultúra
Nagyon örülök, hogy ilyenformán találkozunk, ha még épp nem is beszélgettünk.
Magamról egy kicsit: festőművész vagyok és nő. E kettő tény az, ami nagyban meghatározza, ahogyan szemlélem a körülöttem levő világot. Ebből születnek nagyrészt az írások is, amiben igyekszem megmutatni a körülöttünk fellelhető szépséget, alkotást. Egy-két apró szelete ez ennek az izgalmas ezerarcú világnak, amivel az írásokban is találkozhatsz.