Tudatos babavárás- a Thai Kismama masszázs hatásai

Várandósság ideje alatt sem kell lemondani a masszázs élményéről, sőt számos előnyös hatása ismert a megfelelő mozdulatok kombinálásának.
Várandósság során rengeteg változáson megy keresztül a női test. A terhességi hormonok miatt gyakrabban tapasztalható fáradtság, fokozódhatnak a hangulatingadozások. A pocak növekedésével egyre gyakoribbá válnak a hát-, láb- és derékfájdalmak, illetve a vízvisszatartás miatt a kezek és a lábak megduzzadhatnak, ödémásodhatnak.
A Thai kismama masszázs egy relaxáló nyugtató érintés sorozat, a test energiavonalai mentén kötött sorrendben finom, lágy ringó mozdulatokkal kombinálva. Nem csak a fent említett problémákra van jótékony hatással, hanem csökkenti a reggeli émelygést, enyhíti, és oldja a stressz hatásait, az izomgörcsöket, javítja a várandósság alatti testtartást, segíti a káros anyagcseretermékek kiválasztását és csökkenti a szervezet kórosfolyadék-visszatartását.
Talán a legfontosabb hatása a kismama lelki ellazulása. Fontos, hogy ebben az időszakban ne csak a fizikális problémákra koncentráljunk. Masszázs alatt a mentális túlterheltséget, és a szorongást is oldani tudjuk ezzel a törődést és szeretetet adó érintéssel, ami a fejlődő magzatra is pozitív, nyugtató hatással van.

Szabó Kitti
masszőr