Amióta csak léteznek szépítkezésre alkalmas szerek, azóta a hölgyek bátran alkalmazzák is, külső megjelenésük megváltoztatására. Viszotn itt sem mindegy, hogy mire törekszünk. Egyen “kimkardashian” arcot szeretnénk a sajátunk helyett látni a tükörben (még ha nem is áll jól) vagy pedig keressük ebben is azt, hogy hogyan lehet szimmetrikus és a meglévő formákból a legtöbbet kihozni.

Bors Luca sminkes lépésről lépésre bemutatja nekünk, hogyan milyen technikával lehet egy báli sminket megcsinálni úgy, hogy az arc adottságait vesszük figyelembe, nem pedig egy fényképet, amit lemásolunk.

Első lépés: Terepszemle :) krémezés + alapozás.

Az alapozó alá mindig használj hidratáló krémet, attól függetlenül, hogy száraz vagy zsíros a bőr típusod, ez a lépés kihagyhatatlan. A krém miatt az alapozó nem érintkezik teljesen a bőrrel, nem tömíti el a pórusokat.
A korrektorból érdemes egy árnyalattal világosabbat választani, mint a bőrszín, csak hogy a szem alatti karikákat világosítsa. Két fajta korrektor van: a rózsaszínes és a sárgás alaptónusú. Ha mely-lilás karikaid vannak, a sárga tónust ajánlom. Ha pedig inkább kékes, nem olyan erősen látszódó, akkor a rózsaszínes tónusú korrektor ajánlom.
A púder ezek után következik, fontos lépés, ettől nem maszatolódig el a smink és tartós marad a nap folyamán.

Második lépés: Bronzosító és pirosító; árnyalás, az arc formájának kihangsúlyozása

Ez az a lépés, amit nem nagyon szabad kihagyni, mert ezektől lesz az ember élettel teli és egészséges kinézetű. Fontos hogy ne válasszunk nagyon sötét bronzosítót, inkább világosabbat és azt vigyünk fel az arcra több réteget. Akinek zsírosabb a bőre, náluk a csillogós bronzosítókat és pirosítókat túlzottan nem ajánlom, mert egy kevésbbé esztétikust hatást érhetünk el általa. A szárazabb bőrűeknek viszont kifejezetten egy egészséges csillogást tud adni, ha van csillám a pirosítóban. Ha valaki nagyon siet, használjon csak pirosítót, ez ad majd egy üde arcszínt. Utolsónak a highlightert visszük fel az arcra, ebből a termékből kifejezetten kevés kell egy mindennapi sminkhez, furán tud kinézni, ha valakinek az egész arca ragyog, néha már inkább az izzadt hatást kelti, nem pedig az egészséges csillogást. Úgy kell színt választani, hogy ne nagyon üssön el a borszínünktől. Én mindig világosabb highlightert használok, így az nem egy színes csíkkent jelenik meg az arcomon, hanem csak a csillogás látszik. Mindennapokra a rózsaszínes highlightereket ajánlom.

 

Harmadik lépés: A szemek árnyalása

Szemhéjpúderből azt ajánlom, hogy maradjunk a natúr színek mellett, én a mindennapokban a bronzosítót használom a szemhéjamon, hogy adjak neki egy alap szint a korrektor+ púder után. Ha valaki csillogást szeretne, használja bátran a highlighterét a szemhéja közepére és a belső szemzugba, ettől éberebbnek tűnik majd a tekintete. Akik ki szeretnék húzni a szemüket, én nem a tust, hanem helyette egy sötétebb (barna vagy fekete) szemhéjpúdert ajánlok, amit egy vékony ecsettel a tusvonal helyére (a szempillák tövébe) óvatos mozdulatokkal fel kell tapogatni. Ne húzzuk, inkább tapogassuk fel az ecsettel, majd óvatosan satírozzuk el a színt. Ez kiemeli a szemet, a szempillák dúsabbnak tűnnek majd.

Negyedik lépés:  A szemöldök- kérdés

A szemöldök úgy jó, ahogy van, ezt mindig mondom a modelljeimnek. Az ember hajlamos túlszedni/formára szedni a szemöldökét. Nem érdemes nagyon erőlködni, az arcformához általában az eredeti szemöldökforma az, ami a legjobban passzol. Ha valaki ki akarja emelni a szemöldökét, ami fontos, mert kontúrt ad az arcnak. Használjon púdert és egy pici ecsetet, kövesse a szemöldök formáját, és a szemöldök vége legyen erősebb/sötétebb színű, mint az eleje a szemöldöknek. Így elkerülhetjük, hogy furcsa, az arctól teljesen idegen szemöldökökkel sétálgassunk.

Ötödik lépés: Szempillák hangsúlyozása

Szempillákat lehet göndöríteni, ami a nagyon egyenes, de hosszabb szempillájú embereknél sokat tud dobni. Vízálló szempillaspirált csak fontosabb eseményekre, hosszan tartó megjelenésekre ajánlok. Nem tesz jót a szempillának és nehéz lemosni. Szőkébb emberek nyugodtan használjanak barna szempillaspirált a természetesebb hazaért. Ahhoz hogy ne összeragadt, csúnya szempillaink legyenek, mindig válasszuk a szilikonfejű, egyszerű szempillaspirálokat. Ezek szétválasztjak, festik és hosszabbítják a szempillákat, nem tesznek túl sok festéket rájuk és ezáltal nem kenődnek könnyen el.

Hatodik lépés:  Ajkak kiemelése

Ajkainkra a mindennapokban én csak egy szájápolót ajánlok, eseményekre fontos hogy olyan színt válasszuk, ami nem csak ruhához, de a bőrünkhöz es a fogunkhoz is passzol. Rossz színválasztás esetén sápadtnak esetleg sárgás fogúnak tűnhet az ember. Válasszuk a rózsaszínes- barnás színeket, ezek mindenkinek jól állnak, természetesek, olyanok, mint a saját szájunk színe csak picit szebben. Törekedjünk a picit csillogós rúzsok használatára, a nagyon matt és nagyon ragyogó szájtermékek természetellenesek és kényelmetlen őket hordani.

Hetedik lépés: Fixálás

A mindennapokra nem, de fontosabb eseményekre, rendezvényekre, nagyobb smink esetén mindenképp használjuk smink fixáló sprayt. Permetezzük az arcunkra miután felráztuk, majd valamivel legyezzük arcunkat addig, amíg meg nem szárad. Így érhetjük el a legtartósabb eredményt.