Egy izgalmas kalandra és kutatásra invitál minden nőt a Nő Arcai Egyesület, mely egy 3 részből álló klubest-sorozat formájában kerül megrendezésre.  Cikkemben abba szeretnék betekintést nyújtani, hogy mit takar ez a cím, mire is készülünk a programsorozattal.

Az első állomás a Közel-Kelet, azon belül is az orientális táncok világa lesz.

A köztudatban leginkább hastáncként ismerjük ezt az elképesztően színes és nőies mozgásformát. Kialakulása feltehetően egészen az őskorig nyúlik vissza – szó szerint a legősibb táncként emlegetik bizonyos táncos körökben. A nők számára rendkívül természetes, szinte teljes mértékben a női testre „született” ez a tánc, a mozdulatokkal hangsúlyozva a női jellegzetességeket, szépséget. Arra pedig, hogy ezen felül még milyen lehetőséget rejt magában, illetve a női közösségek építésében milyen jelentősége van, az est során keressük együtt a választ!

Második alkalommal a Csendes-óceán szigetéről, Tahitiről származó táncokkal ismerkedünk.

Ezek az otea és aparima. Az oteát dobszólóra táncolják, dinamikus és erőteljes. Az aparima pedig lágyabb, történetet mesél el, jelentőséggel bírnak benne a kézmozdulatok. A tahiti táncban egyszerre van jelen a nő erőteljes és lágy oldala, így ezeket a tánc segítségével megélhetjük és fejleszthetjük.  

A harmadik, ennek a programsorozatnak befejező része pedig a show tánc lesz. Ez egy átfogó elnevezés, ugyanis több modern stílust ötvöz, színpadias megjelenésével pedig a fókusz már sokkal inkább a közönségen van. Természetesen a workshop-on nem lesz közönség, csakis magunk leszünk, ugyanakkor a lehetőség adott, hogy megtapasztaljuk ezt a hangulatot is.

A három különböző tánc sítlus segítségével a nő különböző arcait fedezhetjük fel. Elindulva a csábító, mégis bensőséges hastánctól, haladva a nyitott, életörömöt képviselő tahitin át, végül eljutunk a „modern”, szexi, függetlenséget sugárzó show tánchoz.

Tartsatok velünk és keressük együtt a Nő ezer arcát a tánc csodálatos eszközével!

Harsányi Judit