Egy kis elméleti kalandozásra hívlak Titeket.

Vannak a szavak, szavaink, amelyeket úgy használunk a mindannapokban, hogy számunkra teljesen egyértelmű, milyen jelentést tulajdonítunk nekik – el sem gondolkodunk azon, mit jelentenek számunkra, mit jelentenek a másik embernek, vagy tulajdonképpen mit is akarunk közölni általuk.

Egy nagyon kedves beszélgetés indította be a fantáziámat és nem titkolom, a célom az, hogy ennek megosztásával beindítsam a Tiéteket is, akik ezt olvassátok. :)

Kedves ismerősömmel beszélgettünk a minap, elmesélte, hogyan ismerkedtek meg a vőlegényével, illetve mesélt arról a pillanatról, amikor először fogalmazódott meg benne megmásíthatatlan bizonyossággal, hogy a férfi, aki a kanapé túloldalán ül lesz a férje. Magával ragadott az, ahogyan beszélt erről az emlékéről és feltettem magamban, később neki is azt a kérdést, hogy amikor ez fogalmazódott meg benne, mit érzett, mit jelenthett ez a gondolat?

Honnan is vetődött fel ez a kérdés?

Volt idő, amikor az a szó, hogy férj, feleség, házasság, önmagában a házzasság intézményeJ sem létezett. Ezeket a fogalmakat az ember hozta létre, valami sajátos oktból kifolyólag. Ha ezek a szavak, ezek a fogalmak nem léteznének, vajon hogy fogalmaznánk meg azt, amit érzünk egy ilyen pillanatban?
Vajon mi a valódi információ akkor, amikor az a gondolat jelenik meg bennünk, hogy ő lesz az?

Ez csak egyetlen példa, ami engem beindított és eljuttatott ahhoz a felismeréshez, hogy érdemes a szavak mögé nézni és azt kutatni magunkban, vajon mit jelenthet az, ami bennünk van, amikor azokat használjuk.

Azon is elgondolkodtam, hogy mennyi, de mennyi szó hagyja el a számat nap mint nap üresen, valódi jelentés nélkül – hiszen elég volt egyszer tapasztalnom valamit, amire megtanultam egy szót használni – azóta a szót használom, de a tapasztalás már a múlté, s azt meg, hogy mit érzek abban a pillanatban sokszor nem is figyelem, nem hogy tudnám…

Játszunk, vizsgáljuk együtt mikor, mit jelentenek a szavaink és töltsük meg a megüresedetteket tartalommal, ha nektek is van kedvetek.
Küldjétek el mire jutottatok egy-egy általatok használt szó kapcsán a szavainkmogott@gmail.com e-mail címre és osszátok meg velünk, minek a kifejezésére használjátok a kiválasztott szavakat.

Írásaitok közül hármat kiválasztunk és megjelentetjük a Nő arcai online magazinban!