Új riportsorozat indul a Nő arcai magazin háza táján “Zsákbamacska” címmel. Riporterünket, Bisz Emőta sorozatról főszerkesztőnk, Körmendi Nóra  kérdezte a Cat Café Budapest macskái között!
 
Körmendi Nóra: Mit takar a cím, amit a riportsorozatnak adtál?
 Bisz Emő : Azt hivatott kifejezni, hogy olyan riportalanyokkal ülünk le beszélgetni, akikről jómagam szinte semmit sem tudok.
Megszokott, hogy olyan személyekkel készül riport, akikről már van ismeretünk, és célzott kérdéseket teszünk fel nekik – ezzel szemben idegen embereket szólítok meg és egyikünk sem tudja, hogy milyen irányba haladunk, milyen kérdéseket teszek majd fel és milyen válaszokat találunk.
K.N.: Honnan jött az ötlet, hogy ismeretlen emberekkel készíts riportot?
 B.E.: Idén tartottam több workshopot és számos olyan emberrel találkoztam, akik maguk sem voltak tisztában vele,hogy van bennük olyan információ, tartalom, mondanivaló, amit szavak nélkül, de öntudatlanul is kifejeznek, a nélkül, hogy tisztában lennének vele; az a gyanúm, hogy minden ember hordoz ilyen mondanivalót. Ezt keresem, kutatom bennük és igyekszem mások számára láthatóvá, érthetővé tenni.
 K.N.: Korábban versekkel, novellákkal szerepeltét a magazin lapjain, álnéven. Mi a váltás oka?
 B.E.: Változtam, elsősorban annak a hatására, hogy – a korábbiakhoz viszonyítva – több emberrel dolgoztam együtt az elmúlt egy évben. Megjelent az igény a párbeszédre, a kérdésekre, a válaszokra; a közös munkára és a nyitásra.
 K.N.: Ez még nem ad magyarázatot arra, hogy miért ismeretlen embereket kérdezel…

Azúr,az úr.

 B.E.: Azt tapasztaltam, hogy a spontaneitásnak, ami abban rejlik, hogy ismeretlenül ülünk le beszélgetni, van egy plusz feszültsége, ami segíti azt a folyamatot, hogy új dolgokra jöjjünk rá. Eszközként használom, ha úgy tetszik.
 K.N.: Mit tapasztalsz, az emberek nyitottak ezekre a beszélgetésekre?
 B.E.: Szívesen mondanám, hogy igen, vagy hogy ez változó, de az eddigi tapasztalatom az, hogy nem. De nem adom fel.
 K.N.: Sok sikert kívánok hozzá és izgatottan várjuk a “felfedezettjeidet”.
 B.E. Köszönöm szépen.