…ahogy egy kis táncos palánta anyukája látta…
Felsejlik az első próba…
Tavaly ősszel a sok gyerek kíváncsi néha szégyenlős pillantása,Dani bácsi (Horváth Dániel) és Koló (Kolonics Erika) biztató, terelő szavai mozdulatai.
Már akkor éreztem, hogy olyan helyre kerültünk ahol figyelnek a gyerekekre, szeretettel tanítják a csárdás alaplépéseire és még sok másra őket és játszanak népi játékokat.
Összetartó egymást segítő közegre találtunk. A mai rohanó világban egy népi hagyományokat éltető csapat példaértékű,sőt kiemelkedő a maga nemében. Erről tanúbizonyságot adtak június 11-én a Szegedi Nemzeti Színházban. Két előadásra is szükség volt a nagy érdeklődésre való tekintettel.
Hetekkel az előadásra készülve izgalommal készülődtek próbáltak az 5-6-7 éves gyerkőcök. Mi, szülők kísérgettük őket és ha elbizonytalanodtak, mert bizony volt olyan, tartottuk bennük a lelket.
Rozi az előadás előtti hetekben már minden nap arról beszélt, hogy mi lesz a “nagy” napon; énekelt itthon és gyakorolta a tánclépéseket.
Az előadás napján pihentünk, fontam a haját és beszélgettünk.
-Anya ha elrontom akkor is tetszeni fogok nektek?
-Hogyne, kincsem! Azért bízom benned és tudom, hogy ügyes leszel! A lényeg hogy táncolj egy jót,csak erre gondolj és tudd hogy figyelünk rád!
Egész délután vele voltam és a többi kis táncossal… segítettük páran szülők a kis csemetéket akik élvezték a körülöttük levő forgatagot!
Amikor eljött a főpróba ideje a színház színpadán bámészkodó össze- vissza lépegető gyereksereg még vicces látványt nyújtott, de tanáraik instruálásai az előadásra egybe rakták a kicsiket.
Az ő előadásuk nyitotta a három órás gálát, ahol kicsik és nagyok ropták a táncukat csillogó szemekkel és hatalmas mosollyal az arcukon.
A nézőtéren büszke családtagok és barátok ismerősök tapsoltak fáradhatatlanul, ahogy láttam mindenki élvezte a tizenegy csoport egy-egy izgalmas és művészi előadását.
A Juhász zenekar húzta a talpalávalót, koptak is a csizmák és a kopogós táncos cipők!
Örülök hogy láthattam az éves munkájuk megérett gyümölcsét, mézédes emlékként őrizzük szívünkben. A táncegyüttes tizenéves múltra tekint vissza és az apróktól a felnőtt csoportig minden korosztály képviselteti magát.
Ha valahol látjátok nevüket, ne habozzatok megnézni!