Na, hát ilyen hosszú címet még nem írtam egyetlen írásom elejére sem, nem is illik tán, de muszáj vagyok.

Történt ugyanis, hogy egyik reggel az étkező asztalon gondosan beborítékolt és megcímzett levélbe botlottam: a Születésnap tündérnek szólt.
Kerekedtek szemeim az álmos még majdnem sötét korai fényben. Már ilyen is van? Nem bontottam fel megvártam, hogy mi kerekedik ki ebből.
Reggeli közben előkerült egy kockás lap a borítékból , ami szépen élire volt hajtogatva. Gyöngy betűkkel egy kérés állt rajta egy ajándékról, amire az én kisfiam oly nagyon vágyik. Ahogy olvastam a sorokat visszapörgettem az idő kerekét a fejemben, hogy megtaláljam hogyan is lett ez.
Adott egy fiú gyermek. Két kezét egyformán ügyesen használónak indult, aztán jött a nevelői felhívás választásra, Ó mondd! Te mit?, a balt akarta.
Az írás tanulás kezdetén, amikor még görbéket, egyeneseket, kurflikat kellett rajzolni, nagy volt a lelkesedés. Majd jöttek a szavak, a mondatok. Egyre másra a nehézségekkel találta szembe magát.
Aztán még adottak a szülők, akik a maguk módján támogatták. Apa fegyelmezetten ösztönző gyakorlással, anya biztatással, beszélgetéssel az írás fontosságáról. Egyszer majd, ha megtetszik egy lány hogyan írsz szerelemes levelet? romantikázott anya.
És ha repülőgép pilóta leszek, akkor még fontosabb az írás, hogy olvasni tudják mit üzenek, mert a pilóta sok utasért felel! fantáziált jövőjéről a gyermek.
Lépésről lépésre az idő múlásával Boldi megértette, hogy ha nem is megy könnyedén a balkezes írás, akkor is lehet törekedni rá.
Pörgött tovább az időkerék…
Mióta a gyermek szüleivel repülős utazáson vett részt, a légi járművek még inkább rabul ejtették. Amikor csak teheti repülőset játszik. Rajzol, tervez, épít, átalakít. Fejben már létrehozta saját légitársaságát, melynek egyben volt tulajdonosa és első pilótája. Munkája közben beépíti a valóságban tapasztaltakat, csomag átvizsgáló részleg is készül. Jönnek a nehézségek, ahogy az életben, időnként egy-egy elképzelés bedől. Akkor dühös, már-már feladni készül. A biztatás ilyenkor sem marad el, új módszerek keresésére és kitartásra biztatjuk.
Ülök a kockás papírral a kezemben egyik szemem sír a másik nevet. Nézek gyermekem apjára. Most mi legyen? Néhány hete beszéltünk a közelgő születésnapról. Megállapodtunk, hogy a repülős szerelmet élményajándékkal támogatjuk, mert a gyerekszobából már kifolyik a sok játék.
A levelet a gyerekkel együtt magamhoz öleltem. Kicsi törékeny teste, puha illatos bőre, az akarása és hajnali ébredése azért, hogy gyöngybetűs levelet írjon a vágyáról levettek a lábamról.
Így lettem társtündér kétezer-tizenhét márciusán.