Valószínű nincs olyan nő aki ne tette fel volna ezt a kérdést kétségbeesve a szekrény előtt állva, legyen akár 16 vagy 96 éves. Lehet rengeteg ruhánk vagy csekély számú, eljön az a pillanat újra és újra amikor felmerül a fenti kérdés.
Dacára annak hogy több mint 10 éve foglalkozom ruhákkal, stílussal és divattal az én számat is elhagyja időnként az, hogy “mi az fenét vegyek fel?!”
Kedves Nőtársam, van egy sejtésem, hogy ez a kérdés nem tűnik el.
Amin viszont lehet változtatni az a válaszban rejlik. Ránk törhet a nagy tanácstalanság, de az már rajtunk áll, hogy ez a kétségbeesés órákig vagy csak percekig tart.
Hogyan lehetnek az órákból percek? Néhány, de annál fontosabb információtól.
Milyen fazon áll jó? Melyik szín emeli ki leginkább az arcunkat ? Mi a legelőnyösebb szabás? Egy-egy programra mi a legalkalmasabb viselet?
Ezekre a kérdésekre kíváncsisággal, figyelemmel és némi szaktudással, van válasz! De ne felejtsük el, mint minden, ez is változik a testünkkel együtt! Egy-egy hajszín vagy súly változás már boríthatja a megszokott, bejáratott utakat.
Szóval ahogyan minden, a stílusunk is velünk együtt változik.  A stílust pedig befolyásolja számtalan dolog, főként külső tényezők, mint a divatújságok, az óriási plakátok és a megszámolhatatlan csillogó kirakat.
Lehet tudatosabban is öltözködni: figyelve a testünk részleteire, arra hogy egy egy ruha valóban minket tükrözzön, hasonlítsunk akár legkevésbé az óriás plakát lányokra mégis érezzünk magunkat szépnek és Nőnek! Az öltözködés eszköz, akár önmagunkhoz is és az egyik legfeltűnőbb kapcsolat a külvilággal is.
Az egyensúly, a harmónia része. Sokszor nem is gondolnánk mennyi mindent befolyásol. Izgalmas terület ami tele van számtalan lehetőséggel.
Erre az utazásra hívom a kíváncsi Olvasókat elsőként egy cikk sorozat keretében, ahol megismerkedünk az alkat és színtípusokkal hétről hétre.
És talán ritkábban esünk pánikba a szekrény előtt mert tisztában vagyunk az alapokkal a saját stílusunkról.