1. rész

A Nő Arcai Workshop keretein belül alkalmam volt ellátogatni az első beszél-getésre, ahol Dr. Bajzik Éva a női testben zajló folyamatok rejtelmeibe avatott be bennünket, hétköznapi nyelven, közérthetően.
Bár volt biológia óránk az iskolában, esetleg anatómiát is tanultunk, mindaz amit hallhattunk, mindannyiunkat elgondolkodtatott.
Volt már olyan veletek, amikor érdekelt valami, felhalmoztatok bizonyos mennyi-ségű lexikát a témában, mégis úgy éreztétek, hogy valami nem kerek? Én pont így éreztem magam a bőrömben egészen tegnapig.
Sokat olvastam, azt hittem tájékozott vagyok a témában. Újra és újra információ után szomjaztam, telhetetlenül.
Aztán tegnap leesett a tantusz. Az este folyamán rádöbbentem, hogy az újonnan megszerzett ismeretekkel nem változik bennem semmi, és ez az, ami miatt folyton új információra vágyom. A felszínen megmozgat amiről olvasok, lelkesen megörülök a hallottaknak, azonban mindez sosem válik gyakorlattá, emiatt a saját, és a környezetem életminősége sem változik. Ezt fájó pont volt, azonban hamarosan megláttam a fényt az alagút végén.

Tegnap néhány mindannyiunkat érintő téma újszerű megvilágítást kapott:

Megtudtuk, hogy a hangulatváltozásainkat hogyan ne varrjuk a környezetünk nyakába, hiszen soha nem egy másik ember tehet róla, még akkor sem, ha azokat a bizonyos nehéz napjainkat éljük.
Ne nehezteljünk férfi társainkra, csak mert másképp működnek, mint a nők. Tényleg szólni kell nekik, hogy vegyenek kenyeret a boltban, vagy hogy vigyék le a szemetet. Ennek egyszerű oka van: a pasik nem ciklusok és ritmusok szerint élik mindennapjaikat.
A testünkben zajló hormonváltozások – és hogy mit teszünk a különböző esetekben – a megfelelő figyelemmel és esz-közökkel mindenki által feltérképezhetőek.

Évi számtalan példán keresztül szemléltette és bemutatta, hogy miként alkalmazzuk éles élethelyzetekben mindazt, amit elmond nekünk a női test ritmusáról.

Hölgyek, jelentem van kiút!

Tudj meg többet személyesen a legközelebbi workshopon március 8-án Szegeden, és 29-én Budapesten!