mom-847664_1920Azt gondolom minden nőt foglalkoztat még akkor is ha nem anya, hogy mit jelent anyának lenni? Ezt csak gondolom? Mi van benned ezzel kapcsolatban kedves olvasó? Szívesen olvasom, ha megosztod.

Amikor az “ember lánya” az első gyermekét hordozza szíve alatt, már érzékel testi-lelki változást. A testi változásokat a hormon változások indítják be és a baba növekedésével elindul egy új világ kezdete. Érzékenyebben reagálsz a külső ingerekre, a biztonság ha addig nem volt fontos, most biztos az lesz. Átgondolsz dolgokat, tervezel és gondoskodsz már most. Vigyázol magadra, mert bölcsője vagy gyermekednek. Érzésben egy határtalan, szenvedélyes szerelem érzése lüktet a szívedben, ami el nem múlik sohasem. Ahogy beszélsz nőkkel, akik már anyák vagy nagymamák, és rengeteg kérdésedre azt mondják: “Ne aggodalmaskodj, mert az élet rendezi a dolgokat, mire megjön a baba, te is anya leszel!”
Ez lenne az, amit ösztönnek hívunk, mikor genetikailag a kódot megkapjuk?
Akkor minden nőben ott szunnyad az anyaság, még ha nem is tud róla! Bármikor, bárhol aktivizálhatja.
Olyan kis csomag ez, amit nem tudhatod mit rejt?
Lassan bontod, óvatosan, a felirat ami rajta áll: “Ajándék az élettől, vigyázz rá, törékeny!”
Van aki megkapja, hogy életet adhat. Azonban van, aki vágyik rá, ám az élet mutatja, lehet van mit még elrendezni valód, hogy megkaphasd e becses “terhet”. Olyan is van, aki nem akar “ajándékot bontani.” Színesek vagyunk ebben is.
Képesek vagyunk- mi nők- így is befogadni. Szerintem itt sem különbözünk, csak elhisszük. Nekem úgy tűnik, mindenkiben ott szunnyad az anya és bármikor aktivizálhatja ezt egy gyerek jelenléte. Nem csak az ösztön munkálkodik,mmert az olyan, mint egy kéz ami tart. Az a kéz viszont egy szívhez ér, ami határtalan szeretetből van.
Bizalom a tartó pillér, ami oly erős, egy életen át összeköt.
Az anyaság így lesz nem csak ösztön, hanem értékes, életen át tartó hivatás- szerződés mely a szívünkbe íródott.