badminton-1019139_1280Ott volt tegnap ez a gyorstollas edzés. Az meg mi? – kérdeztem a barátomat, mikor megemlítette ezt a sportot. Tollasnak tollas, de az ütő és a labda eltér a klasszikustól, így egy pörgősebb játékban volt részem.

Miközben a labdát visszaütöttem megérintett egy hang, az ütő húrjai olyan élményt adtak, ami boldogsággal töltött el. Tovább gondoltam és mondtam is a társamnak, hogy a futásban meg a cipő és a talaj súrlódásának hangját szeretem. Kiváltképpen, ha apró kavicsos a talaj, vagy amikor friss havas.

Kíváncsivá tett a téma és elhatároztam megkérdezek többeket. Első a családom volt. A fiam az úszásnál a keze vízbe csapásának hangját, a férjem a magas profilú kerék surrogását választotta kedves sporthangjának. A kérdés elindította az emlékeit és ma reggel felsorolt még párat. Ezek közül az én kedvencem: amikor kopog az eső a bukósisakon.

Egyik kollégám, aki nemrég kezdte a futást és egy applikáció segítségével méri az időt, a távot, a teljesítményt, azt mondja – „Amikor indulok és azt mondja GO!, azt szeretem.”

Egy másik hasonlóról számol be, de ez élő, az edző hangja az. Újabb embernek tettem fel a kérdést, ő a bowling tarolás hangjára jön lázba.

Vajon mi lehet még? Van kedved velem játszani? Írd meg kommentbe, hogy Neked mi ez a hang!

Aztán meglátjuk mit „rajzolunk” ki belőle…