clasped-hands-541849_1280

… mégis van olyan, aki Önnön sorsán is túllát.

Magdival néhány éve ismerkedtem meg. Akkor még nem tudtam, hogy a mosolygós, laza csajban mennyi erő, kitartás, élni akarás és a háta mögött mennyi harc, fájdalom és tapasztalás van.

Ahogy telt az idő és egyre többet tudtam meg róla, kiderült számomra, hogy Ő is az a fajta ember, aki a hétköznapi küzdelmeken túl gondolkozik valami másban, valami nagyban, valami olyanban, amivel másoknak okozhat örömöt, ami másokról szól.

Így szereztem tudomást arról, hogy gyermekeiket egyedül nevelő, elesett nőket befogadó anyaotthonokat támogat. Hol tárgyi dolgokkal, hol jó szóval, hol egyszerűen csak a jelenlétével. Nem gazdag Ő, és nem tehetős mégis folyamatosan ad. Abból a kevésből, amije van. Ez a kevés azonban másnak igenis sok. Nézőpont kérdése ez is, mint minden.  A napokban mesélte, milyen nagy fába vágta a fejszéjét. Saját, megélt nehézségeit átgondolva, és hogy számára mi volt segítség, a tettek mezejére lépett. Egy, az utcára kerülés előtt álló családod fogadott be otthonába. Hetek óta fúr-farag, átalakít az ingatlanjában, szépítgeti a melléképületet, hogy minden tekintetben alkalmas legyen egy édesanyának 3 gyerekkel. Ahogy mesélt a munkálatokról, csillogó szemmel, izgatottan mondta ki gondolatait.

– A kertben a srácok a nyári meleg estéken sátrazhatnak is. Az jó móka! És majd bográcsozunk.

Amikor arról kérdeztem, hogy nincs-e benne félsz, hogy mégiscsak idegenek költöznek hozzá, bevallotta, hogy igenis van.

– Volt tavasszal egy betörés a házamban. Azóta ott mocorog bennem egy kis nyugtalanság. Az viszont erősebb hangon szól, hogy lehetőséget adjak másoknak a normális életre. Amihez minden embernek joga van.

Ez a két gyermekét szintén egyedül felnevelő nő hétköznapi hős a szememben. Észrevétlenül Világokat ment meg, most egy anyáét és három gyermekét. Ha jobban megnézem valójában csak  annyit tett, hogy tovább nézett az orránál és adott abból, amije van.

Hiszem, hogy mindenkinek van valamije, amiből adni tud. Neked mid van, amit megosztanál, vagy oda adnál?

Keresd! Találni fogod!

 – Szendrei Ági