pylon-1312556_1920Ma egy izgalmas sportot hoztam nektek, amely évekkel ezelőtt még felborzolta az emberek kedélyét, ma viszont már teljesen elfogadott : a rúdtáncot.
Lillával egy üzleti rendezvényen ismerkedtem meg. Alakja egyből lenyűgözött, alig vártam, hogy rákérdezhessek mit sportol. Hamarosan megláttam a fitnesz fényképeit egy közösségi oldalon, amiből következtettem a válaszra – de mint később kiderült, ez csak egy része az igazságnak.
Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy aki kiskorától fogva többféle mozgást kipróbál – balettozik, atletizál, kézilabdázik -, az hogy köt ki végül a rúdtáncnál?
A választ is megtudtuk: a rúdtánc az egyik legnőiesebb sport. A mozgás következtében megváltozik a tartásunk, hajlékonyabbak leszünk, amely a mindennapokban is megmutatkozik, pl. amikor le kell hajolnunk valamiért a földre. Könnyebben érezzük magunkat kecses nőnek, ha a mozdulataink is ezt tükrözik. A rúdtánc nem csak önbizalmat és magabiztosságot ad, hanem elindít egy összetettebb változtatás útján. Mivel az erőnlét is fontos tényező a rúdtáncban, ezért aki művelője szeretne lenni ennek a sportnak, annak nagy valószínűséggel szembe kell néznie a hiányosságaival, és erőnléti edzéseket kell beiktatnia az életébe. Így már két különböző mozgás váltja egymást az életünkben, és az eredmény is mérhetővé válik. Az erősítések következtében fokozódik a rúdon nyújtott teljesítményünk. Ha már annyira motivál a rúdtánc lehetősége, hogy képesek vagyunk külön emiatt erősítéseket is végezni, akkor egy idő után lehet, hogy felmerül bennünk az igény a mozgást támogató étkezésre is. Megfelelő kitartással és odafigyeléssel irigylésre méltó vonalaink lesznek.