Kreatívkodás 11-001

Többen kérdeztétek, hogy honnan jött az ötlet, miből fakadt ez a kis megmozdulás. A válasz nagyon egyszerű. A nagymamám mellett nőttem fel. Akkoriban, amikor ő volt fiatal, a nők nagyon gyakran összeültek, hogy együtt hímezzenek, kössenek akkor,  amikor az esték még hosszabbak és az időjárás körülményei is inkább arra sarkalta őket, hogy a házban maradjanak. Ezek az alkalmak nem csak abból a szempontból voltak különlegesek, hogy elkészülhetett egy új terítő, ami az asztalt díszítette vasárnaponként, hanem abban is, hogy megbeszélhették kivel, mi történt, feltehettek egymásnak olyan kérdéseket, amelyekre egyedül nem találták a válaszokat.

Mikor ezekről a történetekről hallottam mindig elfogott egyfajta sóvárgás, hogy milyen jó lett volna akkor élni, mikor még az emberek találkoztak egymással, beszélgettek, és tanultak egymástól. Aztán rájöttem, hogy ezután sóvároghatok, de a múlt biztos nem fog visszajönni már, és amíg nem szerzek egy időgépet én sem fogok oda visszamenni egy-egy estére. Csupán egy dolgot tehetünk.

Kísérletet tehetünk egy régi hagyomány megújítására, valaminek a létrehozására, amit a mai hétköznapokból hiányolunk. Így jött létre az a bizonyos csütörtöki este.

Asztalok, székek fogadtak minket a helyiségben, várva hogy az eszközök és később a hozzáértő kezek és tulajdonosaik megérkezzenek. Hat óra. Már érkezik is az első lelkes hölgy, hogy együtt létrehozzunk valami apróságot. Aztán egyre többen lettünk, az asztalok körül ülők cserélődtek, aki végzett elment, aki érkezett leült, aki színezett váltott és már hajtogatott.

Egészen megható látvány volt számomra az, ahogy mindenki ült, és tette a dolgát, miközben nevetéstől és beszélgetéstől zsizsgett a terem. :) Egészen új kísérleteknek is szemtanú lehettünk, mint például a quilling.

A horgolásnál arra is rájöhettünk, hogy az évek során már szinte számolni is elfelejtettünk.

Folyamatos ötletelés, kérdések, válaszok. Egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy a 3 óra észrevétlen elrepült.

Ötletek hangzottak el arra vonatkozóan, hogy majd ezt, meg ezt fogjuk kipróbálni és többen megkértetek arra is, hogy a befejezetlen színezést tegyem el, hogy folytathassátok legközelebb. Ez az alkalom egy kísérlet volt, igazából arra voltunk kíváncsiak, hogy rajtunk kívül megmozgat-e bárkit az együtt kreatívkodás lehetősége, és örömmel tapasztaltuk, hogy igen.

Köszönjük, hogy jöttetek.

A viszontlátásig! :)