10672192_1208359815845696_2562961046011036453_nSokszor elgondolkodtam rajta, hogy vajon látjuk-e az embert a másikban, aki éppen a polcokat rendezgeti a közértben, aki segít tankolni, vagy épp aki egy kedves szóval, odafigyelő gesztussal épp megnyugtat a fogorvosnál. Ha nyitottak vagyunk a mellettünk élőre vagy éppen a munkájukkal a mi életünket könnyebbé tevő emberekre, akkor sokkal többet is megláthatunk, mint egy „kiszolgáló személyzetet”, ahogy sokan tekintenek a másikra.

A (Nem)Mindennapi nő sorozat kapcsán felvillant az a gondolat, hogy az emberek által sztárolt hírességek helyett nézzünk szét a környezetünkben, mert igenis példát kaphatunk emberségből, erőből, kitartásból- csak ez nincs a plénum elé tárva a kirakatba. Sokat tanulhatunk egymástól, hogy ha időt fordítunk arra, hogy figyeljünk a másik emberre, kérdezzünk, és akkor megnyílik egy teljesen más világ.
Így ismerkedtem meg Zsanettel egy fogászati klinikán, aki asszisztensként dolgozik, hogy megkönnyítse nem csak az orvosok, hanem a betegek életét is.

Fiatal kora ellenére rengeteget lehet tanulni tőle arról, hogy mi az alázat, az emberség, és kitartás; valamint azt, hogy amit dob az élet, azt fogadjuk el, mert sokkal többet tanulhatunk ezáltal.
Zsani ahogy mesélte az életét, az első percekben az adatok sokaságát mesélte, majd valami változott, és ahogy visszatekintett múltjára, valójában kidomborodott egy élet, az ember a tények statisztikai sokaságában. A találkozások során- ösztönösen- egyre mélyebbé váltak a beszélgetéseink. Haladtunk az időben visszafelé és egyre jobban rádöbbentünk arra, hogy mennyi erő és kitartás kellett ahhoz, hogy ezt végigcsinálja. És korán sem ez a vége, csupán egy pálya és egy hivatás kezdete.