the-witch-539683_1920Az éjszakáim egyre nyugtalanabbak. Rejtélyes dolgoknak ad otthont az a mély, életteli világ, ami sötétedés után ölel magához. Valami más ilyenkor. Fény nélkül csak azok látnak, akik nem csak a szemükön keresztül figyelnek, hanem minden érzékükkel, egész kifinomodott lényükkel.

Egy másik énem ébred bennem, mikor mindent elnyel az éj. Olyan vagyok mint mikor a ragadozó egész napos szendergés után ébred és nyitja a szemét. A tekintete vadul villan, senki nincs biztonságban tőle. Puhán, szinte nesztelenül lép, mintha nem is létezne, az éjszaka titokzatos árnya ő. Felméri a dzsungelt, tudja, itt az álmodók közt ő uralkodik. Lassan, méltóságteljesen lép, mozdulatai akár egy királyé. Az éjszaka láthatatlan zajai hallatszódnak mindenhol, rikácsolások, susogások, halk nyögések, mintha egyként lélegezne minden. Ezek a zajok mást megbénítanak, de a ragadozónak csak szítják a szenvedélyét. Zsákmányára les, egy élő test csábító, lüktető melegségére. Az egységre, ami ragadozó és zsákmánya közt lehet, ahogy két élet szétválaszthatatlanul összeforr a halálban.

Egyetlen pontos, mély csapása a szívre felébreszt minden álmodót. Ahogy a vére cseppről cseppre az ő vérévé válik – az egyik élet táplálja a másikat. Az utolsó sóhajával pedig átadja magát annak, aki a végzete. Az önfeladás szent pillanatában, mikor már nem küzd, eggyé válik a szenvedéllyel, ami életét veszi, benne kel új életre.

Az éjszaka rejtelmes világa látni engedi a láthatatlant. Akik fény nélkül is látnak, megpillantják önmagukat a másikban, ragadozó a zsákmányában, áldozat a legyőzőjében. Az égő tekintet, amit utolsóként látok életemben – az enyém. Forrón szeretem őt, olyan forrón, amilyen maga a dzsungel, amiben a milliónyi szikrázó darabka élet ugyanúgy lüktet és lélegzik tovább buja és vad gyönyörűségében, mintha mi se történt volna. Nem történt semmi.