20151201_201706-1Szeretem a tacsikat. Aki ismer, ezt tudja rólam; ilyen az egyik kedves barátnőm is, akitől tavasszal egy tacskó formájú sütemény kiszúrót kaptam ajándékba. Ez idáig ott lapult a konyhában a fiók mélyén, most azonban „életre kelt”.
Adventi időszakban rendszeresen sütünk kekszeket, mézeskalácsot a fiammal. Ahogy dagasztunk, nyújtunk mindig kikerekedik valami móka. Most, amint egy egész tacsisereg várta a tojásos hátvakargatást, Boldi megbökte az oldalam.
– Anyuci! Ugye van nekünk emberformánk is? – kérdezte, miután próbáltam kitalálni mi lesz az ötlet. Bevallom őszintén, arra, amit ezután javasolt nem gondoltam.
– Csináljunk kutyasétáltatóst is! – mondta huncut mosollyal.

Vakargatta lisztes-tésztás kézzel a fejét, hogy is kellene ezt kivitelezni. Csíptünk a tészta széléből egy darabot, először golyót, majd hosszú kígyóformát sodortunk póráz gyanánt. Az ember kezébe adtuk az egyik végét és másik végét pedig egy kiválasztott kutyus nyakához illesztettük. Cinkos mosollyal nyugtáztuk, a művünk sikerült.
Gyerekkel együtt foglalatoskodni, legyen az konyhai vagy bármilyen más tevékenység mindig tartogat valami tanulságot számomra. Most például azt, hogy az egyszerű ötletek milyen nagyszerűek, és mindabból, ami van, így születhet egy új.

 – Szendrei Ági