girl-732319_1920Mit jelent az, hogy harmóniában vagyok a testemmel?

Sokszor sokféle gondolatom volt magamról, a testemről, arról, hogy milyennek kellene kinéznem. Elképzeltem azt, hogy ha ilyen vagy olyan leszek, akkor nekem “jó” lesz. Valami vélt megnyugvást hozott az, amikor eljátszottam a gondolattal, hogy hamarosan úgy fogok kinézni, mint Jessica Alba.

A valóság azonban mint legtöbbször, eltér a képzelettől.

Amiről ábrándoztam, akik a példaképeim voltak kamaszként, olyan sosem lehetek, hiszen a magasságom eleve nem teszi ezt lehetővé. Továbbá nem vagyok sem szőke, sem kék szemű. Ezzel idővel megbarátkoztam.

Elkezdtem onnan nézni a dolgokat, hogy az egészséges életmódnak amit folytatok, szerves részét képzi a rendszeres sport. Mindegy, hogy milyen génekkel születtem, ha odafigyelek a mozgásra, akkor valószínűleg nem ártok a testemnek és ezáltal magamnak sem. Tehát a sport csak hasznomra válik.
Nézzük meg mink van!
Többféle mozgásformát kipróbáltam, volt amit hónapokon át űztem. Minden alkalommal, amikor váltottam, megváltozott a testem is. Amikor aerobik órákra jártam, és mellette sok salátát ettem, akkor vékony testalkatom volt, némi látható hasizommal párosulva. Amikor csak jógáztam, akkor rettenetesen szálkás izmaim lettek. Erőnléti edzések hatására megerősödött a felsőtestem és a combjaim is. Most, hogy az edzések amire járok felváltva irányulnak állóképességre, gyorsaságra és erőnlétre, és mellette még jógázom is, olyan test néz vissza rám a tükörből, akit még sohasem láttam.

Miért van ez?
A test alkalmazkodik a környezeti feltételekhez és amilyen hatást gyakorolok rá, annak irányába fog mozdulni, azaz változni.

Hogy jön ez a harmóniához?

A harmónia egy folyamatosan változó állapot, velünk együtt változik az, hogy egy adott esetben mi mondható harmonikusnak. El kell kezdenünk valamit, el kell hogy mozduljunk a nyugalmi állapotunkból, hogy meglássuk merre van a harmónia. Mivel a testünk folyamatosan alkalmazkodik, mindig más és más lesz az a pillanat, amikor ha magunkra (magunkba) nézünk, akkor elmosolyodunk és valahol tudjuk: haza érkeztünk.

Nyugalmi állapotban, amikor ülünk a négy fal között napokig, akkor nem biztos, hogy meglátjuk magunkban a harmóniát. Akkor csak a képzeletünk szárnyal, hogy mennyire jó lenne így vagy úgy kinézni. Amikor cselekszünk és elmegyünk kocogni egyet, akkor ez a tett kizökkent a fejünkben lévő képzeletből. Ilyen apró tettek sorozata által leszünk képesek meglátni magunkban a csodát. A valóság általában nem az, aminek elképzeljük, azonban annál sokkal életszerűbb.