20151031_112719A szegedi piac nagycsarnokának zsongása közepén van egy másik nyüzsgő világ. Időről időre visszatérek ide, mert amit kiszolgálásban, látványban és élményben kapok jobban felüdít, mint bármilyen kávé.
Nevének hangzásában is hű kávézó első találkozásra rabul ejtett, ahogy mondják szerelem volt első látásra.Hogy mit szeretek benne?

Íme, sorolom.

No.10. Már hajnali órán nyitnak a népnek, ki álmos szemmel a piacon ébred.
No.9. Minden, amit kínál, igazi delikát, minőségi termék és alapanyag egy helyen, alig 20 négyzetméteren.
No.8. Az ötlet magával ragadó. A friss kávé, friss házi szendvicsek, friss gyümölcslé, friss desszert mind ínyenc, egészséges, finom… mint visszajáró vendég ezt bizton állítom.
No.7. Sorban állás közben – népszerűség egyenes arányban van a sor hosszával! – szemlélődve mindig van mit felfedeznem. Hol egy vintage stílusú kerámia bögre, hol egy mókás konyhai eszköz, hol egy kézműves édesség, hol egy újfajta teakeverék, hol egy cuki mini torta. Ha netán ajándékozni szeretnék, itt bizony szívből választanék.
No.6. Napsütötte teraszélmény. Mikor egy hűvös őszi napon a fahéj illata felszáll a cappuccino tejhabjáról, behunyom szemem és simogat a Nap, az egy fantasztikus pillanat.
No.5. Hűvös teraszélmény. Ha nem melegíti Nap fénye a hátam, akkor is élvezhetem a kültéri piaci miliőt: plédekkel, párnával gondoskodnak rólam.
No.4. A Zsebsüti apró keksz ízléses átlátszó dobozban, zsebre biztos nem teszed, mert kóstolod és egyből meg is eszed.
No.3. A személyzet kedvessége, figyelmessége, összhangja nem maradhat szó nélkül. Játszi könnyedséggel teszik dolgukat a pöttömnyi helyen vidám színű egység öltözetben.
No.2. Kézzel írott minden kis tábla, ami az árut kínálja. Benne van az ember, a jellem, a báj és a kellem.
No.1. Időnként egy bájos mosolyú szőke hölggyel találkozok, aki a pult mögött figyeli mi s hogyan zajlik ott. Egész lénye sugározza, a Kávészöm a mindene, talán benne van az egész élete. Ízlése, odaadása, figyelme, kitartása és ereje – meglehet ez teszi azzá, amit látok belőle.

Ne hidd el, amit írtam…járj utána!! Menj el a Kávészömbe egy reggeli szeánszra!

 – Szendrei Ági