rugalmasTudtad, hogy a mozgásoddal mennyi mindent megmutatsz magadból?
Na, nem kell megijedni. Ahogy sétálunk, jógázunk, futunk, a mozdulataink megmutatják azt, hogy milyen hatások formálták a testünket és annak mozgását.
Aki kihúzott háttal közlekedik, és ugyanígy végzi a kocogást vagy a futást, merev felsőtesttel valamint nyakkal, az a hétköznapi életben is hasonlóan viselkedik az esetek nagy részében. A testünk és annak mozdulatai megmutatják, hogy miképp állunk hétköznapi dolgokhoz, helyzetekhez. Az indokolatlan merev testtartás kevésbé rugalmas belsőt takar. Hogy melyik volt előbb, azon kár elmerengeni, inkább csak annyit mondok, hogy oda-vissza hatással van egymásra a kettő.
Aki mozgékony, rugalmas, bátran kísérletezik a testével egy-egy jógapózban, használja a felsőtestét futás közben, az valamivel rugalmasabb hozzáállást tanúsít az élethez.
Mire jó mindez? Miért írok erről?
Nézd meg a mozgásod és tedd fel a kérdést, hogy elégedett vagy-e azzal, amit magadon látsz? Ha nem akkor a mozgásunk figyelése tökéletes eszköz arra, hogy változtassunk. Nem veszel könnyedén minden akadályt, de szeretnél lazábban hozzáállni a dolgokhoz? Változtass a mozgásodon! Figyeld magad a konditerem tükrében, vagy kérd meg a barátnőd, hogy figyeljen meg futás közben, és mondja el, mit lát rajtad. Változtatni mindig lehet, csak el kell kezdeni figyelni ahhoz, hogy meglássuk azt, hogy honnan indultunk, hol tartunk most: más szóval a változást.
Figyeld a változást és vedd észre, hogy már nem vagy ugyanaz, mint aki tegnap voltál. Merj változtatni, és más lenni. Szép napot!