Negyed óra, fekete fehér színek, négy szereplő, egy történet. Megnézte, de akkor még nem látta, hogy ez egy alkotás volt, amit magával vitt és ott munkált benne napokig. A film képkockákba zárt költészet, kritika, ami röpke tükröt mutatott arról, hogy mi minden rejtőzhet egy nőben. Napok múlva is ezen gondolkodott, amikor megértette, hogy az a negyed óra csak a kezdet volt egy kérdésekkel teli úton, amiben nincsenek kész válaszok.

Mi minden lehet egyszerre ott a Nőben, attól függően hogy milyen helyzetben van?

Színek, Szerepek, Vágy, Együttérzés, Férfi, Akarat, Otthon, Melegség, Féltékenység, Elismerés utáni igény, Remény, Félelem, Szépség, Érték, Keménység, Viszonyítás és mindez pillantok, percek alatt.
Milyen egy Nő ha:
A nő ha vágyik valamire, megszerzi magának, az első találkozás egy ritka tárggyal és szavak nélkül is látható, hogy az a tárgy az a nőé lesz, mert döntött, ahogyan megérintette. A tárgyat műértő gonddal kinyitotta és visszatette, és ott eldőlt minden, az már az övé lesz és visszajön érte.
Nők együtt:
A két nő együtt, van köztük különbség az egyik magas, gazdag, a másik az utcán él,a fekete – fehér képkockákon az arca életre kel, mesél a fiatalságról, az éhségről, elesettségről és kér. A két nő egymásnak segít, az egyik meleget és ételt kap, a másik pedig ad fényt, reményt, együttérzést,de ott marad köztük a mértéktartó távolság.
Nők és egy Férfi:
A férfi felbukkanása, pillantásai és szavainak hatása a nők közötti távolságot növeli, mindkét nő a férfit akarja és az ideiglenesen befogadott, tétova idegen sorsa eldől, mennie kell,a pillantások, érintések nyelvén ott van minden lehetőség arra, hogy a férfi a tétova idegent válassza, a megszokott és ismert feleség helyett. A férfi lehetőségeket sugall, de a döntés már a feleségé. Két nő és egy férfi együtt a fekete – fehér kockák izzanak, mert ebből vagy dráma lesz, könnyekkel, válással és egy új, kibontakozó érzelemmel, vagy az egyiküknek mennie kell.
Férfi és Nő:
Mintha évek teltek volna el, pedig csak pillanatok, a feleség és férj vacsorázik, a feleség varázsol, meleg ételt, szép terítéket, igényes vacsorával, másik ruha , gyertyafény, meghittség.  A nő varázsol egy ünnepi estét a férfival, és jön az amit eldöntött, kell neki a tárgy, kell neki és férfi megveszi neki, nevetve, könnyeden, hogy persze, ha szeretné, akkor vegye csak meg. A nő megkapja amit akart, de valójában mit akart? Odaül a férfi ölébe, a mozdulat ismerős, megszokott, sokat ismételt és a kérdés is,  hogy ugye azért szépnek tartasz és szeretsz még engem?
A Nő, mennyi minden rejlik benne, egyszerre ott van benne a szépség, a meghittség, egy hétköznapi szürke estéből ünnepet varázslás képessége és a másik oldal is,a birtoklás, az akarat,a szerzés vágya. Mi lehet a válasz- már ha van – arra a kérdésre hogy milyen a Nő? vagy hogy mit jelent Nőnek lenni?
A film forog tovább, az alkotás folyamata nem ért véget a film tizenhatodik percében- önálló életre kelt, azokban akiket megmozgatott és akik ebben röpke görbetükörben valamennyire magukra ismertek, rendezik tovább újabb és újabb helyzetekben tapasztalva, vizsgálva és figyelve a Nőt ………
 – Kincses Adrienn