macaroon-886562_1920Mi a titka? Miért szeretik oly sokan? Miért tart még a nagy divat őrület? Sok-sok kérdés, amit ellehet intézni egy legyintéssel, hogy ismét egy divathóbort, egy luxus hobbi. Egyrészről igen, ez mind igaz. Különleges hozzávalók, magas ár, inkább életérzést és stílust képvisel, mint oly sok termék napjainkban. Másrészről minden macaron lehet egy csoda is. Hogy miért? Pont a fent említett indokok miatt: különleges hozzávaló, szakértelem, figyelem.

A szín, az íz, a töltelék, a megfelelő állag, mindezek harmóniája. Egy apró csoda, ami múlékony, értékes és másodpercekig tart… Mindenki gondol valamit a szó hallatán, de ha valakit rabul ejtett a szavak és gondolatok helyett édes emlékek kezdenek felderengeni ízekről, hangulatokról, nyarakról, tavaszokról, éjszakákról vagy épp hajnalokról. Emlékek egy-egy pillanatról, amit lehet épp ez az apró kis édesség tett maradandóvá.

Vegyük, vagy ne vegyük, eldönthetjük.

Ha beleszerelmesedtünk, akkor egy útravaló hozzá: szánjunk rá néhány percet, szánjunk magunkra néhány percet. Merüljünk el abban a sok színben, ízben és harmóniában, amit a kezünkben tartunk. Ha úgy tetszik egy alkotás, amit élvezni lehet.

Túlzó egy apró süteményt alkotásnak tekinteni? Lehet. Miért ne? Valaki adta a szakértelmét, kitalált egy íz és látványvilágot és formába öntötte. Élvezzük és merüljünk abban a világban, amit felidéz a szín, az illat és az íz kavalkádja.

A “Mű” és a műélvező találkozik. Onnantól kezdve az egész egyvelege maga a művészet. Pillanatok, amik aztán megihletnek, tovább élnek. Lehet egy ölelésben, egy szóban, egy értekezleten, egy ebédben- ezer lehetőség akár egy pici macaron hatására..