2015-09-18 15.42.32
Bevallom őszintén sokat vacilláltam,hogy miként is fogjak neki. Miért? Mert a “Családi körben” cím így érvényét veszti. De jobban belegondoltam, hogy mennyire fontos az is a család működéséhez,hogy anya-apa elutazik pár napra kettesben.
A tapasztalatom azt mutatja, hogy évente ha az otthoniak- nagyszülők vagy bizalmasainkra rábízni a csemetéket kincset ér.
Kiszakadni pár napra a megszokott életritmusból és eltölteni pár napot egymással,hogy aztán újult erővel folytassuk; rengeteget ad. Ahhoz, hogy teljes embert kapjanak belőlünk, töltekezni is “ér”! Ajánlom minden kedves anya társnak.
Mi most európát szeltük át autóval. A cél Svédország-Stockholm. 2500 km. Erre még nem jártunk. Autóval ennyit még nem tettünk meg. Izgalmas és egyben kihívásokkal teli is. Éberen maradni úgy hogy napi 13 órát vezetünk, mindezt egy kis légtérben együtt- kihívás.
Ha azt gondolnánk ez semmiség, bizton állítom nem! A mindennapokban ennyit egyfolytában nem töltünk együtt, így bármi megtörténhet és éppen ezért izgalmas. Mindemellett végkép nem megszokott, hogy az autóban aludtunk, ott, ahol elfáradtunk.
A hajnal esősen ébresztett, de mosolyogva néztünk össze: szélerőművek látványára ébredni egy ködös esős napon is nem mindennapi.
Előző este amikor már összefolyt a kép előttünk, gyorsan lehajtottunk az autópályáról Berlin és Hamburg között valahol félúton egy bekötőút mellett, majd másnap reggel folytattunk utunkat.
A fáradtság elsősorban mondat tévesztésekben, vagy lassú reagálásokban mutatkozott meg. A másik kérdésére nem vagy nem a feltett kérdésére válaszoltunk. Ezekből nagy nevetések, vagy cinkos összekacsintások lettek.
Tartottuk egymásban a lelket, vagy írhatom azt is, hogy kitartottunk a döntésünk mellett. Türelemmel, tudatosan megtervezett útitervvel:)
warning-34778_1280Útinaplót vezettem végig. A társam szerint ez egy remek ötlet volt, mert kevesebbet beszéltem. Három óránként álltunk meg: pár nyújtózás, kávé, szendvics- mikor mi. De volt olyan is, hogy futottunk pár kört a parkolóban.
A fák szaladtak mellettünk és mi töretlen buzgósággal hajtottuk a gépet.
Északabbra mesés tájak fogadtak minket: szélerőművekkel, iskolapályányi napelemekkel. Fenyvesek, tavak és a táblák sokasága- vigyázz jávorszarvas bármikor átfuthat! Szinte vártuk, hogy megláthassunk egyet, de most biztos jót csemegéztek a friss erdei fenyő hajtásokból.
Közben Stockholm útikönyvét olvastuk hangosan néha: ebből is lett érdekes emlékfoszlány az Abba aki Nobel díjat kapott… Sírva  nevettünk- mit dob az agy ha fáradt?… Szóval az Abba eurovíziós dalfesztivált nyert. A Nobel- díj is a svédekhez köthető.
A tengert átszelő hídon még sosem utaztam. Lélegzetelállító… de a tenger alatti alagútról is elmondható ugyanez. 26 óra vezetés plusz hat óra alvás után megérkeztünk Stockhomba.
Ízelítőül ennyit.
Folytatás következik…