A harmóniára való törekvés egyik fontos feltétele, hogy egészségesek legyünk, mert minden megbetegedés, ami a testünket sújtja, kihat a mindennapjainkra. Amit tehetünk, az az, hogy törekszünk a megelőzésre, melyhez az egyik út a rendszeres testmozgás.

Hiszem, hogy a folyamatosan változó világban a testünket is folyamatos mozgásban kell tartanunk.

A rendszeresség egy olyan tényező, ami rajtunk múlik: ha szeretnénk alkalmat találni a mozgásra, akkor fogunk is. A lustaság különböző gondolatok formájában jelenik meg, többnyire kifogást gyártunk, csak hogy ne kelljen megmozdulnunk. Könnyű elhinni, hogy otthon takaróba kucorogva kellemesebb, mint edzeni menni egy esős őszi napon, de ha valamibe belevágjuk a fejszénket, akkor azt mondom abban érdemes totálisnak lenni.

Mindegy, hogy milyen mozgásforma mellett tesszük le a voksunkat, ha azt kihagyásokkal gyakoroljuk, akkor a jótékony hatás is elmarad, vagy kevésbé tapasztalható, mint rendszeres mozgás mellett.

Válasszunk futást, erőnléti edzést vagy akár jógát, és miközben telnek-múlnak a hónapok, ne feledjük azt, hogy mindezt magunkért tesszük. Lehet, hogy első pillantásra nincsenek látványos eredmények, de tudnunk kell, hogy hosszú távon a szervezetünk meghálálja az odafigyelést.

-Odrovits Dóra