A testünk sokkal több mindenre képes, mint azt első pillanatban gondoljuk magunkról.
És itt most várjunk egy kicsit, hogy eljusson hozzánk ez a mondat. Ér többször is elolvasni.
Mit jelent ez?
Próbáljuk meg gyakorlatba ültetni. Biztosan tapasztaltátok már egy-egy konditermi órán vagy jógázás közben, tulajdonképpen bármely mozgásformánál, hogy van egy kép a fejünkben önmagunkról, és hamar a vélt korlátainkba szaladunk:”ááá, nekem ez nem megy”, “nem vagyok elég izmos”, “majd legközelebb”, “elég volt ennyi, így is túlteljesítettem” és hasonló gondolatok árasztják el a fejünket. Kifogások arra, hogy miért álljak meg.
Feltesszük-e a kérdést ilyenkor, hogy tényleg csak ennyire vagyok képes?
Általában nem, mert könnyű elhinni a fenti gondolatokat. Pedig a váratlan meglepetések akkor következnek, ha veszünk egy nagy levegőt és nem elégedünk meg annyival, ami van. Van tovább egy fitnesz órán és a jógában is.
Ameddig a gondolatainkkal azonosulva elhisszük, hogy sosem fogjuk tudni letenni a tenyerünket a talajra jógán, addig nyitottak sem vagyunk arra, hogy ez megtörténjen. Így mindig megelégszünk majd annyival, amit épp meg tudunk csinálni. Mire akarok kilyukadni? Csak arra, hogy adjunk egy esélyt a testünknek, hogy meglássunk általa valamit önmagunkból, és ne akarjuk előre kitalálni, hogy egy gyakorlatot meg tudunk-e csinálni, vagy sem. Betévedve ezzel a hozzáállással egy fitnesz órára, tiszta lapot adva magunknak, lehet hogy érnek meglepetések! :-)
– Odrovits Dóra