Sok nő, ha családja lesz háttérbe szorítja a saját igényeit és a család többi tagját tolja előtérbe. Orvosként sokszor hallom azokat a mondatokat, hogy “Nem érek rá elmenni mozogni, mert el kell vinnem a gyerekeket különórára, utána otthon vacsora, tanulás. Emellett már nincs időm.” A saját igényink közé tartoznak a test igényei is, ami pl. a megfelelő mennyiség és minőségű mozgás – a házimunka és a biciklivel munkába járás pedig nem az.

Manapság a legtöbb ember tartós ülő vagy álló testhelyzettel járó munkát végez, aki pedig fizikai munkát végez, az is olyan mozdulatokat tesz egész nap, amik nem tesznek jót a testnek.
A mozgásszervrendszer mozgásra lett kitalálva, és ezt a mozgást rendszeresen biztosítanunk kell a testünknek, heti több alkalommal. Sokszor hallom azt is, hogy a “családban senki nem segít”. Ilyenkor egyszerűbb a gyerekeket is belevonni a mozgásba.
Az a fajta fáradtság, amit esténként érzünk munka után, az a testnek nem jó. Ilyenkor következnek a nyugtalan alvások, egy idő után a vérnyomás ingadozások és az emésztési panaszok. A megfelelő mennyiségű és minőségű sportmozgással energikusabbá válhatunk, a napi munkát  és a család körüli teendőket is jobban bírhatjuk.
– Dr Bajzik Éva