A Nő arcai szervezőjének, Körmendi Nórának a legutóbbi beszélgető-partnere a BodiEs megalkotója, Bódi Eszter volt.
Az Intercontinental Hotelben található showroomjából indult, és egy közeli parkban folytatódott az aznapi program. Itt meghallgathatták az érdeklődők, hogy hogyan is lehet megalkotni valamit olyan könnyedséggel és kreativitással, mint egy álom.

“Kifordítom, átfordítom, körbetekerem, összehúzom, kicsavarom, fölveszem– annyi minden vagyok vele és mégis ugyanaz.”

Először Bódi Eszter, a BodiEs megalkotójának showroomjában nyílt meg a látogatók előtt az a színpompás világ, amit maga a tervező is képvisel. Láthatták a BodiEs működését alkotójával együtt, feltérképezhették a teret, ahol dolgozik és Körmendi Nóra írónővel, a Nő arcai szervezőjével folytatott beszélgetés során betekintést nyerhettek a kezdetekbe, a jelenbe és a tervekbe.

img_4927

A hotelből a beszélgetés útja egy nem messze eső parkba vezetett. Elmesélte Eszter, hogy minden a sálak szeretéséből indult ki. Szerette, hogy mennyiféleképpen lehet őket viselni és alakítani. Ebből a próbálgatásból indult el az út a BodiEs felé, és ez a folyamat három éve tart. Fontos volt a termék anyagának a kiválasztása, ami legelőször selyemből készült el. De funkciói kibővítésére egy vízlepergető szövet praktikusabbnak tűnt, így ma már abból készül az univerzális termék. Szeretem az esőt, hiszen akkor látszik meg mennyire előnyös a BodiEs – erősítette meg Eszter a találmánya egyik előnyét. Ezután az anyag hosszát és szélességét kellett eltalálni, hiszen egy sál nem feltétlenül elég széles, hogy szoknyaként is lehessen hordani, és a hossza pedig lehet, hogy nem elég egy mellénynek való átalakításhoz. A következő felfedezés az állítható gumi volt, hiszen nem passzolhat mindenkire és mindenre ugyanaz a gumi méret.
Itthon is bevált és tetszett az embereknek, akkor jött az ötlet, hogy mehetne külföldre is – mesélt a tervező a terjesztésről. Jelenleg az amerikai vásárlók meghódítása a célja. Ez az elhatározása egy kedves élményéből fakad, amikor egy esős időben idős amerikaiak tértek be a boltjába, és a kis csapatból mindenki vásárolt Eszter multisáljából, annyira tetszett a látogatóknak a BodiEs sokszínűsége és előnyős tulajdonságai. Ezt a pillanatot egy közös képpel tették örökké, ami bizonyítja, hogy a BodiEs nem csupán egy megvásárolható anyagdarab, hanem alkotójának egyediségét is magában rejti. Ez az emléke arra is felhívta a figyelmét, hogy a BodiEs nem korhoz vagy nemzethez kötött. Ugyanúgy jól állhat és viselheti egy japán tini, mint egy idős amerikai – fejtette ki felismerését.
Ezután beszélt a benne lezajló kreativitásról, és annak folyamatáról. Szerinte a tervezés a legkönnyebb pontja az egésznek, de a megvalósítás már nem az, és épp ezért, és itt buknak el sokan. Úgy gondolja sokszor, ha valakinek van egy terméke és mellé sok pénze, akkor az a termék biztosan híres lesz. De nála ez nem így működött. A BodiEs szájról szájra terjedt. Az emberek megszerették a terméket, felfedezték annak praktikusságát és szépségét, így vált ismerté. Az agyam bármire képes ráállni, színeket és formákat látok mindenben – beszélt sajátos látásáról. Ugyanakkor vele is megesik, hogy túlpörög a világ, és akkor kell, hogy kiszakadjon a hajtás ártalmaiból. Montenegró jelenti számára azt a helyet, ahol kikapcsol. Két hétig csak grillezés, kutyázás és a tenger…, de ezt a nyugalmat sem bírom sokáig és jövök vissza – mesélt az impulzusok hiányáról.
A BodiEs-t viszont csak az első megvalósult ötletnek tartja. Ezt első gyereknek szültem, de még nevelgetem – magyarázta. Elmondta, hogy eljön majd az az idő, amikor önálló életre kel a terméke, és azután tovább lehet lépni. Már vannak tervek, mint egy olyan fürdőruha megalkotása, amit esetleg lehet táskaként és kalapként is használni. De még akadnak átgondolatlan pontok az elképzelésben. Egy fürdőruhát egyből a fejre húzni nem a legjobb megoldás – fejtegette mosolyogva a hibákat.
A nők ezen a napon megismerkedhettek egy olyan arccal, ami mögött egy folyamatosan ötletelő és pörgő személyiség lakik. Állandó színvilágban és formavilágban gondolkozik, és ha meglát valami kreatívat, azt létre is hozza a maga egyszerűségében, egyediségében és szépségében.

-Herédi Renáta