2018. nyarán új tagot üdvözölhetett Magazinunk szerkesztősége, Csipak Hermina személyében. Dietetikusként lerántja a leplet mindazokról a hiedelmekről, amikről szentül meg vagyunk győződve, hogy egészséges vagy éppen ártalmas.

Nő Arcai Magazin: Itt most a szokásos kérdésnek kellene elhangoznia, hogy hol végeztél, miért jöttél erre a pályára, de formabontóak leszünk és nem ezt kérdezem. Mit látsz napjaink legnagyobb problémájának a táplálkozás területén?

Csipak Hermina: Ha körülnézünk családunk, ismerőseink között, akkor szinte biztos, hogy találunk olyan embert, aki elhízott vagy cukorbeteg. Azért is választottam a dietetikus szakmát, mert a táplálkozás egy kikerülhetetlen dolog, mégis ezzel foglalkozunk a legkevesebbet, azonban egy kis odafigyeléssel számos betegség megelőzhető lenne.

N.A.M.: Táplálkozásról beszélünk,  elmondanád, hogy mit tapasztalsz, az emberek mennyire nyitottak a táplálkozás tudománya iránt?

Cs.H.: Egyszerűen megfogalmazva az érdeklődése megvan az embereknek, de a változtatásra való hajlandóság már nem! Rengetegszer tapasztaltam már, hogy amikor megtudják mivel foglalkozom,  számos kérdést tesznek fel, azonban kifogások hadát zúdítják rám, ha változtatni kellene.

N.A.M.: Mindezek mellett mi az, ami igazán motivál a munkádban?

Cs.H.: Ez egy nagyon izgalmas terület, ami folyamatosan fejlődik. Napjainkban az élelmiszer-marketing befolyásolják a vásárlók döntéseit, azonban közös cikkeink által szeretném bemutatni, hogy mi van a csillogáson túl, a marketing szlogenek mögött. Mindezek mellett arra szeretnék nagy hangsúlyt fektetni, hogy minden az emberi test számára igazán hasznos és éltető tápanyag egy karnyújtásnyira van csak tőlünk.

Hermina rendszeresen jelentkezni fog cikkekkel, receptekkel, kérdezz- felelek rovattal. Ha pedig egyéni tanácsadásra vágysz; például: szeretnél életmódot váltani, tudatosabban táplálkozni, testtömeget veszteni, vagy éppen táplálékintoleranciával küzdesz és segítségre van szükséged, akkor keresd bizalommal!

Csipak Hermina
tel.: +36 30 240-6635
e-mail: csipak.hermina@gmail.com

 

By |2018-07-08T17:51:14+00:00július 8th, 2018|Egész-ség|