Dobjunk rá még egy lapáttal

sport-1320606_1280Megvallom, magamat is fáradtnak éreztem, amikor az iskolába értem. Boldi meglátott az osztályterem ajtajában, arcát eltorzította és sántikálni kezdett.
– Anyuci! Nagyon fáradt vagyok és fáj a lábam is. – gondossággal húzni kezdte végtagjait. – Kihagyhatnánk az edzést!
Becsuktam a szemem néhány pillanatra és sóhajtottam egyet befelé, na most hogyan kapjuk össze magunkat. Elkezdtem én.
– Gyere Drágám! Dobjunk rá egy lapáttal, az úszás után még jobban fog esni a pihenés.
Néhány perc eltelt mire ráimádkoztam a kerékpárom csomagtartójára, aznap így utazott. A felszerelésért hazaugrottunk és közben eszembe jutott, hogy néhány falat energia nekem is jót szokott tenni azokon a napokon, mikor a fizikai terhelés az átlagosnál nagyobbNem vagyok oda az édességfogyasztásért, a gyerekek annál inkább. Most néhány falat csokit mégis Boldi kezébe tettem, a szénhidrát dopping jól jött a „látszólag” tikkadt gyereknek. Kísérőnek C-vitaminos vízzel öblített és elindultunk az uszodába.

A Mexikói úti aluljáróig újra csomagként utazott a bringán, majd meglátva a lejtőt lepattant és vágtára váltott. Aztán a lépcsőn fel és ámultam legújabb felvetésén:
– Akkor most futok melletted és versenyezzünk a bejáratig! – javasolta lelkendezve.
Kikerekedett szemekkel és széles mosollyal üdvözöltem ötletét – Rajta hát! Legyen! – egyeztem bele.
Miközben szapora lépéseit figyeltem, magyarázatot keresve a hirtelen váltásra, már ott is voltunk a bejáratnál, Ő ujjongva előbb, mint én. Nyert, tudniillik.

És nem is tudja még, hogy nemcsak a rögtönzött gyorsasági versenyt, hanem annak sugallatát, hogy egy kis fáradtságtól nem ijedünk meg, egy kis fájdalomtól nem adjuk fel.
Az úszóedzés remekül sikerült, vidám szökkenésekkel lépett mellém dolga végeztével a medencéhez. A szaunában lazítottunk egy kis időt, majd nyugodtan, komótosan felöltöztünk.
Hogy az edzés után még mitől nyert erőt, azt már nem tudom, de ragaszkodott hozzá, hogy hazafelé is ismételjük meg a versenyzést.

Otthon jólesően dőltünk el egymás mellett, szuszogtunk felpakolt lábakkal és rövid időn belül álomba zuhantunk. Ez a nap így lett kerek, a saját fáradtságomon is túllendített a gyerek.

 – Szendrei Ági

By |2018-01-17T17:51:01+00:002016. 5. 30. |Categories: Családi kör|Tags: , , , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Támogasd az Egyesületet

Ha tetszik a munkánk, kérünk, hogy támogass minket egy csésze kávé vagy csokor virág árával!

Csésze kávé

450 Ft

Csokor virág

2500 Ft