A daru és a pillangók

Az egyik munkatársam asztalán megláttam egy papírból hajtogatott darut. Egyszínű volt, végtelenül egyszerű, letisztult kis forma, egy majdnem teljesen üres asztalon. Egy darab papír: a színe, a formája, de még a papír textúrája se volt különleges. Mégis volt benne valami, ami megragadta a figyelmemet.

A látványon felbuzdulva ismét felkerekedtem és meglátogattam egy papírboltot: kifejezetten olyat kerestem, ahol nagyon sokféle papírt lehetett találni.

A papírboltok nagy szerelmese voltam mindig is: a színes lapok, a csomagolópapírok, a különböző anyagú, vastagságú, tapintású lapocskák lehetőségek millióit rejtik, hordozzák magukban.

Válogattam, választottam, próbáltam elképzelni melyik lappal milyen lehet dolgozni.

Egy nagy szatyornyi alapanyaggal tértem haza aznap este, és tettem fel magamnak a kérdést: mit szeretnék készíteni belőlük?

Pillangót! – kiáltott fel bennem egy hang lelkesen.

Egyszerű origami papírral kezdtem, majd átváltottam egy darabka, még valamelyik szülinapról megmaradt csomagolópapírra. Idővel a karácsonyi ajándék üvegfelületét védő lapocska is  megtalálta a helyét.

Ismét egy hétköznapi csodába botlottam: arra az időre, amíg azon dolgoztam melyik papírból, milyen színű és mekkora pillangót hajtogassak, legyen-e társa és ha igen az lepke vagy virág legyen, megfeledkeztem mindenről magam körül.

Egyik pillangó született a másik után.

Végül arra a kérdésre is megtaláltam a választ, hogy mit láttam meg abban a daruban az asztalon?

Egy formát, amit alkotója saját maga hozott létre a két kezével, figyelmével. Minden készen vásárolt kis díszletnél ragyogóbb lett ezáltal, csak úgy, mint a szoba újdonsült vendégei: a pillangók.

0104613216709411c72876109216300f65121002e2

By |2018-01-17T17:51:11+00:002016. 2. 17. |Categories: Útközben|Tags: , , , , , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Támogasd az Egyesületet

Ha tetszik a munkánk, kérünk, hogy támogass minket egy csésze kávé vagy csokor virág árával!

Csésze kávé

450 Ft

Csokor virág

2500 Ft