Az álmodók álmai

city-412778__180

Egy filmet ajánlanék figyelmetekbe. Ez az Eredet c.film.

Amikor először néztem felét sem értettem. Kapkodtam a fejem, elvesztettem a fonalat, mivel nem tudtam felfogni elsőre, hogy mi a film menete, így követni sem tudtam. Volt olyan is hogy belealudtam. Vagyis a figyelem szétesése alvásba menekülést eredményezett.
Nekiugrottam még egyszer, mert a kíváncsiság nem hagyott, sőt nőtt bennem. Ezzel együtt a feszültség is- miért nem értem, miért alszom be? Mikor figyelem már végre az elejétől a végéig? Igen, talán ennyi lehet a kulcs egy filmnézéshez is, mint ahogy az életemhez is…
Ha jelen vagyok és figyelek. Ami így elsőre talán olyan egyszerűen hangzik. Ám mégis ez a film is bizonyítja, hogy nem.
Igen is, nehéz 2 órán át egy olyan cselekménysorozatra figyelni, ahol a tudatalattival kísérleteznek. Ahol gondolatokat “vesznek” ki vagy “tesznek” be, és az álmodó maga is elhiszi, hogy nem álmodik. Vagy tudja, hogy álmodik mégis azt hiszi az a valóság.
Mindenképp kizökkentő az ötlet amit ez a film képvisel, és a zenei aláfestés egy pillanatra sem hagy megnyugodni.
Tegyük fel, hogy álmodsz?
Honnan tudod? :)

Ha láttad már akkor azért nézd meg, mert ott a lehetőség benne, hogy mást vegyél észre mint eddig … Én is megnéztem utána még egyszer és akkor vettem észre benne olyat amit eddig még nem.

Ha nem láttad még, akkor nézd meg és figyelj!

Jó utazást kívánok az álmok világába.

By |2018-01-17T17:51:25+00:002015. 11. 10. |Categories: Kultúra|Tags: , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Támogasd az Egyesületet

Ha tetszik a munkánk, kérünk, hogy támogass minket egy csésze kávé vagy csokor virág árával!

Csésze kávé

450 Ft

Csokor virág

2500 Ft